MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

14 Mayıs 2011 Cumartesi

KEREVİZ ÇORBASI


MALZEMELER:
·         1 adet iri boy kereviz
·         1 adet limon suyu
·         2 çorba kaşığı tere yağ
·         2 çorba kaşığı un
·         1 su bardağı süt
·         3 su bardağı su
·         1-2 dal kereviz yaprağı
·         Tuz

HAZIRLANIŞI:
1-Kerevizleri soyup kararmamaları için limon suyu ile ovulup rendelenir.
2-Tereyağı bir tencereye alınıp, üzerine un eklenip kavrulur.
3-Süt ve su tencereye katılıp iyice çırpılır.
4-Kerevizler ilave edilip 15 dakika süreyle ara sıra karıştırılarak pişirilir.
5-Kereviz yaprağı ile süslenip, servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder