MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

18 Mayıs 2011 Çarşamba

SEZAR SALATA

Sosu harika ..

MALZEMELER:
·         1 tavukgöğsü
·         100 gram eski kaşar
·         3 adet tost ekmeği
·         1 adet göbek salata
·         5 yaprak roka
·         4 yemek kaşığı sıvı yağ
·         2 yemek kaşığı tereyağı
·         Pul biber, kekik

SOSU İÇİN:
·         1/ 2 diş sarımsak-dövülmüş
·         1 su bardağı zeytinyağı
·         1 yumurta sarısı
·         ½  adet limon
·         4-5 yemek kaşığı mayonez
·         1 tatlı kaşığı hardal
·         Tuz, karabiber

SOSUN HAZIRLANIŞI:
Yumurta sarısı ile zeytinyağı hariç diğer malzemeler çırpma teli ile çırpılır. Çırpmaya devam ederken yavaş yavaş zeytinyağı eklenir. Sos yavaşça koyulaşmaya ve akıcı bir mayonez kıvamını alıncaya dek zeytinyağı yavaşça eklenmeye devam edilir. Zeytinyağı hızlı eklendiği takdirde sos kesilecek ve mayonezimsi kıvamı almayacaktır
SALATA:
Tost ekmeklerinin kenarları kesilip küp küp doğranır. Bir tavaya 2 kaşık tereyağı koyup pul biber, kekik ilave edilerek kızartılır. Tavuk eti ince uzun kesilir ve bir tavada iki kaşık yağda hafif pembeleşene kadar kızartılır. Göbek salata ve roka yıkanıp salata kâsesine el ile doğranır. Eski kaşar rendelenip, limon sıkılır. Göbek salatanın üzerine kıtır ekmek dilimleri tavuk etleri konulur.  Hazırlanmış olan sos salatanın üzerine dökülüp rende peynir ile süslenip servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder