MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

22 Mayıs 2011 Pazar

ETLİ KURUFASULYE


Nefis oldu-Yamağımın tarifidir.

MALZEMELER:
·         2 su bardağı kuru fasulye
·         ½ kg kuşbaşı kuzu eti
·         2 adet orta boy kuru soğan
·         2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
·         1 tatlı kaşığı tereyağı
·         ½ yemek kaşığı domates salçası
·         ½ yemek kaşığı biber salçası
·         3-4 adet kurutulmuş acı sivribiber
·         1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI:
Fasulyeler akşamdan ıslatılır. Suyu süzülerek ayrı bir suda fasulyeler bir taşım kaynatılır. Süzgeçten geçirilerek süzülür. Öte yanda ince doğranmış soğanlar zeytinyağında kavrulur. Kuşbaşı etler ilave edilerek pembeleşene kadar kavurmaya devam edilir.  Salçalar konur.  Fasulyeleri koyduktan sonra üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edilir. Birkaç parçaya bölünmüş acı sivri biber, tuz eklenir. Bir taşım kaynadıktan sonra, kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. En son ocaktan almak üzereyken lezzet versin diye tereyağı konur.
AFİYET OLSUN
Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder