MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

8 Mayıs 2011 Pazar

BEŞAMAL SOSLU KARNIBAHAR




Malzemeler
  • 1 Adet büyük boy karnı bahar
  • 4 Çorba Kaşığı un
  • 3 Çorba kaşığı tereyağı
  • 4 Su bardağı süt
  • 2 Su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • Karabiber, tuz

Hazırlanışı:
Karnı baharların çiçeklerini çok ufaltmadan parçalara ayırın.
Soğuk suyla iyice yıkayın.
Çok yumuşatmadan buharda haşlayın, yaklaşık 10  dakika yeterli olacaktır. Bu arada evdeki herhangi bir tencerenin içine koyup kullanabileceğiniz buhar pişiricileri marketlerde çok uygun fiyata satılıyor ama isterseniz metal bir süzgeci tencere oturtup, sebzelere değmeyecek kadar kaynar su ekleyip de aynı sonucu elde edebilirsiniz. Böylece sebzenin besin değerleri kaybolmamış olur.
Fırınınızı 180 dereceye ısıtın.
Bir yandan da beşamel sosu hazırlamak için tercihen teflon bir tencerede tereyağını eritin, üzerine unu ekleyip un pembeleşinceye kadar kavurun, un kavrulunca üzerine sütü ilave edin ve kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kıvam alınca içine 1 Su bardağı kaşar rendesi ve tuz ekleyip tekrar karıştırın.

Haşlanan karnı baharları uygun ölçüdeki yağlanmış bir borcama çiçekleri üstte kalacak şekilde dizin.

Karnı baharların üzerine tuz ve karabiber ekleyin.
Hazırladığınız beşamel sosu karnabaharların üzerine eşit olarak yayın.
Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini dökün.
Kaşar peynirleri eriyince fırından çıkartın ve sıcak olarak servis yapın. 
Afiyet Olsun…
Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder