MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

14 Mayıs 2011 Cumartesi

ORMAN KEBABI

MALZEMELER:
·         500 gram koyun kuşbaşı et
·         1 adet iri kuru soğan
·         2 adet havuç-önce uzunlamasına dörde bölünüp biraz irice küp şeklinde doğranır
·         2 adet patates
·         2 adet domates
·         1 çay bardağı bezelye
·         Yarım paket margarin- arzuya göre azaltabilirsiniz.
·         Tuz, karabiber, kekik

HAZIRLANIŞI:
1.       Kuşbaşı et yağda iyice kavrulur. Sonra soğan ilave edilip kavrulmaya devam edilir.
2.       Sertlik derecesine göre birkaç dakika ara ile sırasıyla havuç, patates, domates ilave edilir.
3.       Biraz daha kavurduktan sonra etlerin üzerine çıkacak kadar sıcak su koyulur. Tuz ve karabiber de konduktan sonra bütün malzemeler pişene kadar kaynatılır.
4.        İyice piştiği zaman kekik ve konserve bezelyeyi koyup biraz daha kaynatılır. Sıcak olarak servis yapılır.

ORMAN KEBABI PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI:
1.       1-Kullanılacak etin yağsız ve sinirsiz olmasına dikkat edilmelidir.
2.       2- Fırında pişirme tercih edilirse üzeri mutlaka alüminyum folyo ile kapatılmalıdır.
AFİYET OLSUN
Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder