MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

6 Mayıs 2011 Cuma

SANDAL SEFASI



MALZEMELER
  • 4 adet patlıcan
  • 250 gr. sotelik et
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, kekik, pul biber
HAZIRLANIŞI
Eti yıkayıp tencereye koyun. Etler suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Etler suyunu çekince üzerini iki parmak geçecek kadar su koyup içine 3 adet sarımsak doğrayın ve kısık ateşte yaklaşık 1,5 saat, etler tekrar suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra tereyağı ve sıvı yağını ekleyin. Ayrı bir kapta ince doğranmış soğanı, tuzu ve sivri biberin tekini doğrayıp soğanlar kavrulana kadar pişirin. 1 adet domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Domates, kekik ve Pul biberi ilave ederek 1-2 dakika daha kavurup ocağı kapatın. Etler pişerken patlıcanların kabuklarını alacalı soyun. Her patlıcanı bıçakla ortasından uzunlamasına yarın. Sıvı yağ ile iyice her tarafını yağlayın. Tercihen yağlı kâğıt serilmiş fırın kabına koyup önceden ısıtılmış 190-200 dereceli fırında patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin. Patlıcanların yarık tarafını bir çatal yardımıyla açın. İçine hazırladığınız etli harçtan koyun. Üzerine domates ve biber dilimleri yerleştirin. ( Patlıcanların üzerine kaşar rendesi de ilave edebilirsiniz. ) Bir kâseye salça, tuz ve yaklaşık 1½ bardak kadar sıcak su ilave edip eritin. Patlıcanların üzerini geçmeyecek şekilde kenardan suyu ilave edin.  Önceden 220 derecede ısıtılmış fırında patlıcanların üzerindeki biber ve domatesler rengini değiştirene kadar pişirin.
Pilav ve cacık eşliğinde afiyetle yiyin.

Afiyet olsun.
Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder