MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

25 Mayıs 2011 Çarşamba

İŞKEMBE ÇORBASI

Nefis oldu.

MALZEMELER:
·         500 gram dana işkembe
·         2 çorba kaşığı margarin
·         2 çorba kaşığı un

TERBİYE İÇİN:
·         1 adet yumurta sarısı
·         1 kahve fincanı sirke – arzunuza göre arttırabilirsiniz
·         6 diş sarımsak
·         1 adet limon
·         Kırmızı pul biber
·         Tuz

HAZIRLANIŞI:
Temizlenmiş aldığınız işkembeyi yıkayın. Derin bir tencereye yaklaşık 5 su bardağı su ( daha sonra gerekirse su ilave edin ),tuz ve işkembeyi koyup orta ateşte kaynatın. Arada tencerenin üzerinde oluşan köpükleri delikli bir kepçe yardımı ile alıp atın.  İşkembeler pişince ocaktan alıp, küçük parçalara bölün. Tekrar eski suyunun içine atarak kaynatmaya devam edin. Bir küçük kapta margarini eritin ve unu hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulmuş una işkembenin suyundan yavaş yavaş ekleyin ve bir yandan da topaklanma olmaması için karıştırın. Ve bu karışımı çorbanın içine dökün. Çorba tekrar kaynamaya başladığında terbiyesini koyun, bir dakika kaynatıp ateşten alın. Fazla kaynatırsanız çorbanın terbiyesi kesilir.  Kırmızı pul biberi çok az yağ ile tavada hafifçe yakın ve çorbanın üzerine gezdirin.
Sarımsak ve sirke ile servis yapın

TERBİYENİN HAZIRLANIŞI:
Derin bir kabın içinde yumurta sarısı ve bir limon suyunu iyice karıştırın.
AFİYET OLSUN.
Mahate-Pasaca

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder