MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

18 Mayıs 2011 Çarşamba

TARHANA ÇORBASI


MALZEMELER:
·         1 su bardağı tarhana
·         100 gram kıyma
·         2 adet taze kırmızıbiber
·         1 adet küçük boy soğan
·         1 çorba kaşığı margarin
·         1 çorba kaşığı salça
·         2 diş sarımsak

HAZIRLANIŞI:
Margarin tencerede eritilir, kıyma ilave edilip kavrulur. Çok ince kıyılmış sarımsak ve soğan ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Soğanlar yumuşayınca ince kıyılmış kırmızıbiber ve 1 çorba kaşığı salça ilave edilir. 4 su bardağı su ilave edilir. 1 su bardağı soğuk suya tarhana eklenip karıştırılır. Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışım eklenir. 15 – 20 dakika pişirilip sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder