MALZEMELER:
· 1 su bardağı tarhana
· 100 gram kıyma
· 2 adet taze kırmızıbiber
· 1 adet küçük boy soğan
· 1 çorba kaşığı margarin
· 1 çorba kaşığı salça
· 2 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI:
Margarin tencerede eritilir, kıyma ilave edilip kavrulur. Çok ince kıyılmış sarımsak ve soğan ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Soğanlar yumuşayınca ince kıyılmış kırmızıbiber ve 1 çorba kaşığı salça ilave edilir. 4 su bardağı su ilave edilir. 1 su bardağı soğuk suya tarhana eklenip karıştırılır. Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışım eklenir. 15 – 20 dakika pişirilip sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Mahate
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder