MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

14 Mayıs 2011 Cumartesi

HAVUÇ ÇORBASI


MALZEMELER:
·         3 Adet havuç
·         1 çorba kaşığı margarin
·         2 çorba kaşığı un
·         5 bardak su
·         1 bardak süt
·         Birkaç dal dereotu

HAZIRLANIŞI:
Bir tencereye yağ konulup eritilir.
 Rendelenmiş havuçlar eklenerek iyice yumuşak hale gelene kadar kavrulur.
 Un ilave edilerek kavurma işlemi birkaç dakika daha devam edilir.
Süt ilave edildikten sonra çorbanın suyu verilir ve bir taşım kaynatılır.
En son ince kıyılmış dereotu ilave edilip servis yapılır.

HAVUÇ ÇORBASI YAPMANIN PÜF NOKTALARI:
1-Un katıldıktan sonra tahta kaşıkla iyice karıştırılıp, havuçla un birbirine yedirilmelidir.
2- Topaklanmaması için suyunu yavaşça vermeli ve su verilirken çırpma teliyle çorba karıştırılmalıdır.
AFİYET OLSUN
Mahate

1 yorum: