MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

15 Mayıs 2011 Pazar

EKMEKLİ YUMURTA-MAHATE USULÜ

Kahvaltılarınız için nefis bir tat


MALZEMELER:

·         1su bardağı robottan geçirilmiş bayat etmek
·         3 yumurta
·         3 – 4 dilim küçük doğranmış salam
·         1 çorba kaşığı sıvıyağı
·         50 gram rendelenmiş kaşar-ya da lor peyniri
·         Kırmızı pul biber, kekik, karabiber, çörek otu

HAZIRLANIŞI:
 
Küçük bir tavada yağı ısıtın. Robottan geçirilmiş ekmeği karıştırarak hafif kızartın.  Üzerini örtecek kadar kaşar rendesi ya da lor peynirini koyun. Salamları üstüne dizin ve baharatları serpin. Kısık ateşte 2 dakika kadar pişirin. Önceden çırpılmış 3 adet yumurtaları kaşarların üzerine gezdirin. Kısık ateşte altı pişene kadar tutun. Daha sonra pişmiş yumurtayı bir tabak yardımı ile ters çevirin ve diğer yüzünü pişirin.
Mahatenin yamağının spesiyalidir.  
AFİYET OLSUN
Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder