MALZEMELER:
· 1 kilo kabak
· 1 adet büyük boy ince doğranmış soğan
· 2 adet havuç – kibrit çöpü şeklinde doğranmış
· 1 çay bardağı pirinç
· Yarım çay bardağı zeytinyağı
· Tuz, limon, dereotu
· 1 su bardağı su
· Arzu edilirse su yerine 1 su bardağı portakal suyu kullanılabilir-nefis bir lezzet veriyor
HAZIRLANIŞI:
Kabaklar yıkanarak dış kısmı çatalla traşlanır. Kabağın kabuk kısmı yaklaşık 1 cm kalınlığında kesilerek alınır. İç kısmını daha sonra çorba yapımında kullanabilirsiniz. Kabağın dış kısmı jülyen doğranır. Tencerede soğanlar yağda kavrulur. Kibrit çöpü şeklinde havuçlar ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Kabak, tuz, pirinç, 1 su bardağı su ilave edilir. Daha sonra gerekirse su eklenebilir. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir. Pirinçler piştikten sonra soğumaya bırakılır. En son limon sıkılarak üzerine ince kıyılmış dereotu serpilir.
AFİYET OLSUN
Mahate-Pasaca
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder