MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

1 Haziran 2011 Çarşamba

GİRİT TAVUĞU


MALZEMELER
·         2 adet tavukgöğsü
·         2 adet tavuk budu
·         1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
·         3 yemek kaşığı tereyağı
·         3 adet yeşilbiber
·         3 adet kabukları soyulup dilim doğranmış domates
·         20 adet yeşil zeytin
·         2 adet iri küp doğranmış kuru soğan
·         1 kahve fincanı sirke
·         2 diş sarımsak
·         1 çay kaşığı karabiber
·         1 kahve kaşığı köri

HAZIRLANIŞI:

Kuru üzümler kaynar suyun içine konularak bekletilir. Tavuk butları kemiklerinden sıyrılır, But ve göğüs eti kibrit kutusu büyüklüğünde doğranır. Etler 2 kaşık tereyağında rengi pembeleşinceye kadar kızartılır. Kalan tereyağında soğan ve sarımsaklar kavrulur. Sırasıyla biber, zeytin, üzüm eklenerek kavrulmaya devam edilir. Köri, karabiber, sirke, tuz ilave edilir. Tavuklar da konulduktan sonra en üste domatesler dizilir. Üzerine gelecek kadar kaynar su ilave edilerek kısık ateşte tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir.
AFİYET OLSUN
Mahate-Pasaca

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder