MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

13 Haziran 2011 Pazartesi

ŞEHRİYELİ PİLAV


MALZEMELER:
·         Yarım su bardağı arpa şehriye
·         2 su bardağı pirinç
·         30 gram tereyağı ya da margarin
·         3 su bardağı sıcak su varsa tavuk suyu
·         1 yemek kaşığı limon suyu
·         2 çay kaşığı toz şeker
·         2 çay kaşığı tuz
·         Karabiber
·         Arzuya göre 1 adet tavukgöğsü haşlanmış didiklenmiş

HAZIRLANIŞI:
Pirinci yıkamadan tuzlu sıcak suda 1 saat kadar bekletin. Nişastası akana kadar 5 6 kez yıkayın ve suyunun iyice süzülmesini sağlayın. Pilav tenceresinde tereyağını eritin, arpa şehriyeleri ekleyin. Tahta bir kaşıkla şehriyelerin rengi hafif kahverengiye dönünceye kadar sürekli karıştırarak 2 – 3 dakika kavurun. Üzerine pirinci ekleyerek 4- 5 dakika daha karıştırarak kavurun. Sıcak suyu ilave edin. Limon suyu, tuz, karabiber, şekeri ilave edin. Kapağını kapatarak su kaynamaya başlayana kadar harlı ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.  Pişmesine yakın üzerine didilmiş tavuk etlerini yayın. Pilavı servis yapmadan önce 10 -15 dakika dinlendirin. Sıcak servis yapılır.
PÜF NOKTALARI:
·         Pilava ilave edilen limon suyu, renginin beyaz olmasını sağlar
·         Pilavda şeker pirinci sertleştirerek, pilavın tane tane olmasını sağlar.
AFİYET OLSUN
Mahate-Pasaca

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder