MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

6 Haziran 2011 Pazartesi

TAHİNLİ KEK

Harika bir lezzet..

MALZEMELER
·         2 yumurta
·         Yarım paket margarin
·         1 su bardağı toz şeker
·         Yarım su bardağı tahin
·         1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
·         1.5 su bardağı un
·         1 paket kabartma tozu

HAZIRLANIŞI:
Yağı eritin ve soğumaya bırakın. Yumurta ve şekerleri çırpın. Sırasıyla tahin, margarin, un, hamur kabartma tozu, cevizi ilave edin. Yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Piştiğini anlamak için bir bıçağı kek saplayın eğer kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. Ayrıca unu ilave ederken eleyerek ilave ederseniz, kabarmada daha iyi sonuçlar elde edersiniz.
AFİYET OLSUN
Mahate-pasaca

2 yorum: