MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

1 Haziran 2011 Çarşamba

ÇİKOLATALI DONDURMA


MALZEMELER:
·         1 litre süt
·         5 adet yumurta sarısı (aklarını beze yapımında kullanabilirsiniz)
·         1 su bardağı şeker
·         80 gram bitter çikolata
·         2 yemek kaşığı kakao
·         1 yemek kaşığı un

HAZIRLANIŞI:
1 litre süt ocakta kaynatılır. Bu arada 5 adet yumurta sarısı, un, kakao ve şeker mikserde çırpılır.  Çırpmaya devam ederken kaynar süt yavaş yavaş bu karışıma ilave edilir. Karışım ocağa alınarak bir iki taşım puding kıvamına gelecek şekilde kaynatılır. Ocaktan alınarak ara ara karıştırılmak suretiyle soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra içine çikolata rendelenir. Cam bir tepsiye konularak buzluğa alınır. 5 – 6 kez on-onbeş dakikada bir kaşıkla karıştırılır. Bu buzlanmasını engeller. 5 saat kadar dolapta bekletilen dondurma yenilmeye hazır hale gelir.
AFİYET OLSUN
Mahate-Pasaca

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder