MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

13 Haziran 2011 Pazartesi

TAVUK DALYAN KÖFTE


Nefis bir lezzet ve görsel şölen
MALZEMELER:
·         2 adet tavuk göğsü- kıyma olarak çektirin
·         1 adet soğan
·         2 diş sarımsak
·         2 dilim bayat ekmek yada galeta unu
·         1 adet yumurta sarısı
·         500 gram ıspanak
·         2 adet havuç
·         1 çorba kaşığı sıvıyağ
·         Tuz, Kimyon, karabiber, kekik
           SOSU İÇİN:
·         2 bardak süt
·         1 tatlı kaşığı köri
·         Bir buçuk çorba kaşığı nişasta
·         Tuz

HAZIRLANIŞI:
Tavuk parça et olarak alındıysa robottan geçirilerek kıyma haline getirilir. Kıymaya rendelenmiş soğan, sarımsak, bayat ekmek içi, sıvıyağ, yumurta sarısı, tuz, kimyon, kekik eklenip iyice yoğrulur. Sıcak suda 2 dakika haşlanmış olan ıspanak sıvı yağ ile kavrulur. Soğutulur. Öte yanda havuçlar yumuşayıncaya kadar haşlanır.

Kıyma yağlanmış tepsiye elle yayılır. Orta kısmına ıspanak uzunlamasına serilir. Ispanağın üstüne havuç ard arda sıralanır. Tepside en altta kalmış olan kıyma rulo haline getirilir. Üzerine yumurta akı sürülür. Tepsiye bir su bardağı kadar su ilave edilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir.
Fırından alındıktan sonra dilimlenen köftenin üzerine körili sos dökülerek sıcak servis yapılır.
SOSUN HAZIRLANIŞI:
Süt, Nişasta, köri ve tuz karıştırılarak kısık ateşte boza kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Bu sosu tüm et yemeklerinde kullanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Mahate-Pasaca

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder