Bu güzel tarif için Hasan Zivdir’ e çok teşekkürler…
MALZEMELER:
· Brandy
· Angostura aromatıc bitter
· Limon şurubu- konsantre limon şerbeti
· Limon
· Soda
· Dilimlenmiş Limon
· Toz şeker
HAZIRLANIŞI:
Brandy sava yapımı hem kolay hem de oldukça lezzetli bir kokteyldir. Brandy sava hazırlarken öncelikle kadehin ağız kısmına limon sürün ve şekere batırın.
Kadehe 2 parmak yüksekliğinde brandy koyun. Onun üstüne yine 2 parmak yüksekliğinde limon şurubu koyun. Bardağın üst kısmında 2 parmak yüksekliğinde boşluk kalacak kadar soda ekleyin. Bir pipet yardımı ile bardağın içine hafif vurun. Bu işlemi asitin çıkıp lezzetin daha da artması için yapıyoruz. Köpük oluşacak köpüklenme gidene kadar 3 - 5 kez işlemi tekrarlayın. En son birkaç damla – yaklaşık 1 çay kaşığı kadar angustora ilave edin. Bir pipet yardımı ile hafifçe karıştırın. Böylece angosturanın vereceği kırmızımsı renk halka halka aşağıya doğru inecektir. İçine 1 dilim limon atarak servis yapın.
AFİYET OLSUN
Mahate-Pasaca
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder