MALZEMELER:
· 3 adet yufka
· 1 çay bardağı sıvıyağ
· 1 su bardağı süt
· 1 yumurta sarısı
İÇİ İÇİN:
· 250 gram lor peyniri
· ½ demet maydanoz-ince kıyılmış
· Sıvıyağ
· Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI:
1. Yufka tezgâha serilip, üzerine fırça yardımı ile süt ve sıvıyağ sürülür.
2. Üzerine diğer yufka konulup aynı işlemden geçirilir. Üçüncü yufkada aynı şekil de yağlanır. Üç katlı yufka üçgen şeklinde 8 eşit parçaya bölünür.
3. Geniş kenarlarına iç malzemesi i konup, rulo şeklinde sarılır. Rulonun ucu ıslatılarak kapatılır.
4. Üstlerine yumurta sarısı sürülür. Arzu edilirse çörek otu ya da susam serpilir.
5. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirilir.
PÜF NOKTASI:
Pişer pişmez fırından çıkarılmalıdır. Aksi takdirde çıtırlıklarını ve kabarıklıklarını kaybederler.
AFİYET OLSUN
Mahate-Pasaca
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder