MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

6 Haziran 2011 Pazartesi

MISIR EKMEĞİ

Muhteşem oldu… Deneyiniz..


MALZEMELER
·         1 yumurta
·         1 su bardağı süt
·         ½ su bardağı sıvı yağ
·         4 su bardağı mısır unu
·         ½ su bardağı un
·         1 su bardağı sıcak su
·         1 çorba kaşığı şeker
·         1 çorba kaşığı tuz
·         1 paket kabartma tozu

HAZIRLANIŞI:
1 yumurta, 1 çorba kaşığı şeker, 1 çorba kaşığı tuz, 1 su bardağı süt , ½ su bardağı sıvıyağ karıştırın. Mısır unu, un, kabartma tozu ile edilir. En son 1 bardak sıcak su katılarak karıştırılır. Sıvı bir hamur oluyor. Yağlanmış tepsiye, yâda yağlanmış küçük güveç kaplarına koyun. 170 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. 
 
AFİYET OLSUN
Mahate-Pasaca

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder