MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

2 Haziran 2011 Perşembe

AÇMA


MALZEMELER:
·         2 su bardağı süt
·         1 /2 paket yaş maya
·         1 tatlı kaşığı tuz
·         2 yemek kaşığı şeker
·         1 su bardağı sıvıyağ
·         Aldığı kadar un
·         125 gram oda sıcaklığında margarin içine sürmek için
HAZIRLANIŞI:

 
Ilık sütün içine maya, şeker karıştırılıp mayanın köpük köpük erimesini bekleyin. Maya eridikten sonra tuz, sıvıyağ ilave edin. Sonra yavaş yavaş elenmiş unu ekleyin. Elinizle yoğurun. Hamur gayet yumuşak kıvamda oluncaya dek un eklenmelidir. Ele biraz yapışır haldeyken un eklemeyi keselim. Sütlü ve yağlı bir hamur olduğundan kendini çabuk toplayacaktır. Mayalanması için bekletelim. Ağzı kapalı bir kapta bekletirseniz hamur yarım saatte mayalanacaktır. Dışarıda bekletirseniz 2 katı kadar şişkinliğe ulaşıncaya kadar mayalandırın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parça alın. Elde açarak içine bir çay kaşığı kadar oda sıcaklığındaki margarinden yayarak sürün. Hamuru rulo yapıp kendi etrafında burarak çevirin. Simit şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin. Tepside 15 20 dakika daha bekleterek tekrar mayalanmasını sağlayın. Üzerine yumurta sarısı susam çörek otu serperek önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Yumurta sarısına 1 yemek kaşığı pekmez katarsanız üzeri daha kırmızı bir renk alır.
AFİYET OLSUN
Mahate-Pasaca

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder