MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

2 Haziran 2011 Perşembe

ACILI EZME


MALZEMELER
·         3 adet büyük boy domates
·         3 adet büyük boy soğan
·         3 adet yeşilbiber
·         Yarım demet maydanoz
·         Yarım demet dereotu
·         Yarım demet nane
·         3 diş sarımsak
·         1 çay bardağı zeytinyağı
·         1 kahve fincanı nar ekşisi
·         1 çorba kaşığı acı pul biber
·         Tuz

HAZIRLANIŞI:
Domates, soğan, biber, maydanoz, dereotu, nane, sarımsak incecik kıyılır. Hepsi derin bir kapta harmanlanarak üzerine zeytinyağı, nar ekşisi, pul biber, tuz eklenir.
PÜF NOKTASI:
Domates ve soğanlar kıyıldıktan sonra sıkılarak suyu çıkarılmalıdır. Aksi takdirde sulanır.
AFİYET OLSUN
Mahate-Pasaca

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder