MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

13 Haziran 2011 Pazartesi

MUHALLEBİLİ BİSKÜVİ PASTASI


Filizin ellerine sağlık nefis oldu ...
MALZEMELER
·         2 büyük paket pötibör bisküvi
·         1 litre süt
·         3 çorba kaşığı un
·         1 çorba kaşığı nişasta
·         50 gram margarin
·         4 çorba kaşığı toz şeker
·         1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI:
Margarini tencerede eritin. Un ve nişastayı ilave ederek un kokusu gidinceye kadar kısık ateşte kavurun. Topaklanmaması için sürekli çırparak yavaş yavaş sütü ilave edin. Bir iki taşım kaynayınca şekeri ve vanilyayı ilave edin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Kıvamı alınca ocaktan alın.
Öte yanda orta büyüklükte cam tepsiye bisküvileri tek sıra dizin. Üstüne örtecek kadar sıcak muhallebiyi dökün. Aynı işlemi bisküvi ve muhallebi bitene kadar tekrarlayın. Soğuduktan sonra kırılmış bisküvi parçaları ve kakao ile süsleyerek servis yapın. Arzu ederseniz süslemede tarçın, çeviz, fıstık vs kullanabilirsiniz
AFİYET OLSUN
                                                                                                                             Mahate-Pasaca

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder