Filizin ellerine sağlık nefis oldu ...
MALZEMELER
· 2 büyük paket pötibör bisküvi
· 1 litre süt
· 3 çorba kaşığı un
· 1 çorba kaşığı nişasta
· 50 gram margarin
· 4 çorba kaşığı toz şeker
· 1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI:
Margarini tencerede eritin. Un ve nişastayı ilave ederek un kokusu gidinceye kadar kısık ateşte kavurun. Topaklanmaması için sürekli çırparak yavaş yavaş sütü ilave edin. Bir iki taşım kaynayınca şekeri ve vanilyayı ilave edin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Kıvamı alınca ocaktan alın.
Öte yanda orta büyüklükte cam tepsiye bisküvileri tek sıra dizin. Üstüne örtecek kadar sıcak muhallebiyi dökün. Aynı işlemi bisküvi ve muhallebi bitene kadar tekrarlayın. Soğuduktan sonra kırılmış bisküvi parçaları ve kakao ile süsleyerek servis yapın. Arzu ederseniz süslemede tarçın, çeviz, fıstık vs kullanabilirsinizAFİYET OLSUN
Mahate-Pasaca
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder