MALZEMELER:
· 125 gram margarin
· 1 su bardağı yoğurt
· 1 çay bardağı sıvı yağ
· Bir tutam tuz
· 1 adet kabartma tozu
· Alabildiğince un
· 1 adet yumurta sarısı
İÇ MALZEMESİ:
· Maydanozlu peynir
· Ya da haşlanıp püre haline getirilmiş kırmızı toz biberle harmanlanmış patates
HAZIRLANIŞI:
Malzemelerin tamamı karıştırılır. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Elle açılır ve iç malzemesi konarak poğaça şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek ( arzuya göre çörekotu da serpebilirsiniz) yağlanmış tepsiye dizilir. Yarım saat mayalanması için bekletildikten sonra 170 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN
Mahate-Pasaca
slm
YanıtlaSilHOŞ GELDİNİZ
YanıtlaSil