Serap hanımdan nefis bir lezzet
MALZEMELER:
· 250 gram tereyağı
· 500 gram irmik
· 3 yemek kaşığı kadar dolmalık fıstık
· 3 yemek kaşığı sıvıyağ
ŞERBETİ:
· 3 bardak şeker
· 3.5 su bardağı kaynar su
· 1 yemek kaşığı pekmez
HAZIRLANIŞI:
250 gram tereyağı ve 3 kaşık sıvıyağda irmik kavrulur. Dolmalık fıstıklar ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Bu arada şeker kaynar suyun içinde eritilir. ( diğer şerbetler gibi ocakta kaynatılmaz ) Pekmez ilave edilir. Kavrulan irmiğin rengi değişmeye başlayınca kaynar suda eritilmiş şekerli karışım kavrulan irmiğe dökülür. 2 dakika kadar daha kavurmaya devam edilir ve ocaktan alınır. Cam bir kaba karışım dökülür. Dolapta soğutulduktan sonra baklava dilimi şeklinde kesilerek servis yapılır. Yanında bir top dondurma ile nefis olmaktadır.
Notlar
Şerbeti su yerine tamamını sütle de yapabilirsiniz.
Fıstıkları irmikle kavurursanız irmiğin kavrulduğunu anlamak da kolaylaşır. Ne zaman fıstıklar renk değiştirirse irmik de kavrulmuş demektir.
AFİYET OLSUN
Mahate-Pasaca
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder