MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

2 Haziran 2011 Perşembe

İRMİK HELVASI

Serap hanımdan nefis bir lezzet

MALZEMELER:
·         250 gram tereyağı
·         500 gram irmik
·         3 yemek kaşığı kadar dolmalık fıstık
·         3 yemek kaşığı sıvıyağ

ŞERBETİ:
·         3 bardak şeker
·         3.5 su bardağı kaynar su
·         1 yemek kaşığı pekmez

HAZIRLANIŞI:
250 gram tereyağı ve 3 kaşık sıvıyağda irmik kavrulur. Dolmalık fıstıklar ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Bu arada şeker kaynar suyun içinde eritilir. ( diğer şerbetler gibi ocakta kaynatılmaz ) Pekmez ilave edilir. Kavrulan irmiğin rengi değişmeye başlayınca kaynar suda eritilmiş şekerli karışım kavrulan irmiğe dökülür. 2 dakika kadar daha kavurmaya devam edilir ve ocaktan alınır. Cam bir kaba karışım dökülür. Dolapta soğutulduktan sonra baklava dilimi şeklinde kesilerek servis yapılır. Yanında bir top dondurma ile nefis olmaktadır.
Notlar
Şerbeti su yerine tamamını sütle de yapabilirsiniz.
Fıstıkları irmikle kavurursanız irmiğin kavrulduğunu anlamak da kolaylaşır. Ne zaman fıstıklar renk değiştirirse irmik de kavrulmuş demektir.
AFİYET OLSUN
Mahate-Pasaca

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder