MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

2 Haziran 2011 Perşembe

VEZİR PİLAVI


Nefis bir lezzet

MALZEMELER:
·         2 su bardağı pirinç
·         3 çorba kaşığı tereyağı
·         100 gram tavuk kemiği
·         3 su bardağı su
·         1 adet minik küp doğranmış soğan
·         150 gram dilimlenmiş mantar
·         3 adet minik küp doğranmış domates
·         Arzuya göre 1 çay kaşığı toz safran
·         Tuz

HAZIRLANIŞI
Pilavda kullanılmak üzere tavuk kemikleri suda kaynatılır. Arzu edilirse lezzeti artırmak için soğan, havuç, kereviz,1 adet defneyaprağı, tane karabiber ilave edilebilir. Bu şekilde oldukça lezzetli bir tavuk suyu elde edilmektedir.
Pirinç sıcak suda 1 saat kadar bekletilir. Daha sonra yıkanır ve suyunun iyice süzülmesi sağlanır.
Bir tencerede tereyağı eritilir ve soğan kavrulur. Sırası ile mantar, domates ilave edilir suyunu çekene kadar kavrulur. En son pirinçler katılarak birkaç dakika daha kavrulur. Tuz, üzerini örtecek kadar tavuk suyu ilave edilerek(resimdeki kadar) kapağı kapatılır ve kaynama aşamasına kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra üzerine birkaç parça tereyağı konulmalıdır. Lezzeti artırır. Sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Mahate-Pasaca

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder