Yaz ayları için harika bir çorba
MALZEMELER:
· Bir demet pazı
· Yarım demet maydanoz
· Yarım demet dereotu
· 1 su bardağı pilavlık bulgur
· 1 kilo yoğurt
· 1 tatlı kaşığı tuz
· 2 diş sarımsak
· 4 su bardağı su
HAZIRLANIŞI:
Pazılar yıkandıktan sonra ince ince doğranır. Bir tencereye 3 su bardağı su ve tuz konularak bulgurlar pişirilir. Kıyılmış pazılar ilave edilir ve 5 dakika kadar daha pişirilir. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Yoğurt bir çırpma teli yardımı ile çırpılır ve içine ezilmiş sarımsaklar ilave edilir. Yoğurt kalan 1 bardak soğuk su ile sulandırılır. Soğumuş olan bulgur karışımı eklenerek karıştırılır.En son incecik kıyılmış maydanoz ve dereotu katılır. Soğuk servis yapılır. Büyük bir kupa içinde de servis yapıp içine buz atabilirsiniz.
Arzu ederseniz içine haşlanmış nohut, kuru fasulye, mısır da konulabilir.
YEMEĞİN ÖZELLİĞİ:
Yaz çorbası ; Sivas yöresinde yaz aylarında sıklıkla yapılan sofralardan eksik olmayan bir çorbadır.
AFİYET OLSUN
Mahate-Pasaca
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder