MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

28 Haziran 2011 Salı

BRANDY SAVA


Bu güzel tarif için Hasan Zivdir’ e çok teşekkürler…

MALZEMELER:
·         Brandy
·         Angostura  aromatıc bitter
·         Limon şurubu- konsantre limon şerbeti
·         Limon
·         Soda
·         Dilimlenmiş Limon
·         Toz şeker

HAZIRLANIŞI:
Brandy sava yapımı hem kolay hem de oldukça lezzetli bir kokteyldir. Brandy sava hazırlarken öncelikle kadehin ağız kısmına limon sürün ve şekere batırın. 

 Kadehe 2 parmak yüksekliğinde brandy  koyun. Onun üstüne yine 2 parmak yüksekliğinde limon şurubu koyun.  Bardağın üst kısmında 2 parmak yüksekliğinde boşluk kalacak kadar soda ekleyin. Bir pipet yardımı ile bardağın içine hafif vurun. Bu işlemi asitin çıkıp lezzetin daha da artması için yapıyoruz. Köpük oluşacak köpüklenme gidene kadar 3 -  5 kez işlemi tekrarlayın.  En son birkaç damla – yaklaşık 1 çay kaşığı kadar angustora ilave edin. Bir pipet yardımı ile hafifçe karıştırın. Böylece angosturanın vereceği kırmızımsı renk halka halka aşağıya doğru inecektir. İçine 1 dilim limon atarak servis yapın.
AFİYET OLSUN
Mahate-Pasaca

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder