MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

28 Haziran 2011 Salı

KARPUZ KOKTEYL – KIBRIS USULU


Bu harika lezzeti bizimle paylaştığı için Kıbrıs’tan Hasan Zivdir ‘e teşekkürlerr

MALZEMELER:
Ölçüler rakı bardağı baz alınarak verilmiştir.
·         Büyükçe boy karpuz
·         Votka –yarım rakı bardağı
·         Cin – yarım rakı bardağı
·         Tekila – çeyrek rakı bardağı
·         Archesh (şeftali likörü) – ¾ rakı bardağı
·         Malıbu – ¾ rakı bardağı
·         Kayısı Likörü – yarım yarı bardağı
·         Ananas suyu -  en az 3 rakı bardağı
·         Portakal suyu – en az 3 rakı bardağı
·         Nar Şurubu (granadın) – çeyrek rakı bardağı

HAZIRLANIŞI:
Karpuzlu kokteyl hem lezzet olarak hem görsel olarak oldukça hoş. Karpuzlu kokteyli hazırlamak için öncelikle karpuzu üst kısmından kapak şeklinde kesin ve içini boşaltın.

 Daha sonra içine verilen ölçülerde votka, cin, tekila, archesh, malıbu, kayısı likörü, nar şurubu, ananas ve portakal suyu ilave edin. Ananas ve portakal suyu miktarını karışımın sertliği yumuşayıncaya dek artırabilirsiniz. Sonucu damak tadınıza bırakın.. En son karışımın içine parça buz atın. Karpuzun üzerini kürdana batırılmış mevsimsel meyveler ile süsleyebilirsiniz. Arzu ederseniz pipet yardımı ile arzu ederseniz karışımı kadehte servis yapabilirsiniz. Muhteşem bir kokteyl..

AFİYET OLSUN
Mahate-Pasaca

2 yorum:

  1. bir şişe archers, bir şişe tekila, bir şişe votka, ambians ....

    YanıtlaSil
  2. Tekila fiyatları mı arıyorsunuz? Tıklayın: tekila fiyatları

    YanıtlaSil