MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

25 Haziran 2011 Cumartesi

SUCUK İÇİ - KAYSERİ YÖRESİNE ÖZGÜ

Muammer'den harika bir tarif.

MALZEMELER:
·         1 kg orta yağlı kıyma
·         100 gram sarımsak – ince rendelenmiş
·         50 gram kimyon
·         100 gram acı veya tatlı kırmızı pul biber
·         50 gram tuz

HAZIRLANIŞI:
Kimyon, biber, tuz çok az su ile macun haline getirilir. Sarımsaklar ilave edilir. Biraz daha su ekleyerek boza gibi sıvı hale getirilir. Kıyma ilave edilerek hamur yoğurur gibi iyice yoğrulur. Kavrularak yenir. Arzu edilirse resimdeki gibi yumurtalı da pişirilir. Köfte şeklinde pişirilirse sucuk köftesi olur. Kavururken , tavaya az miktarda su koyarak kıymayı ilave edin ve kavurun.. Kıyma suyu çektikten sonrada kavurmaya devam edin. Bu sucuk içinin yumuşak olmasını sağlar
Bulabilirseniz kıymanın içine 200 gram kıyma halinde çekilmiş koyun kuyruk yağı ilave edin. Bu şekilde yapılacak olursanız  yağsız kıyma kullanının. Kuyruk yağı sucuk içinin lezzetine lezzet katar.
Buzdolabında üzerine streç geçirip 1 haftaya yakın süre saklayabilirsiniz.

BİLGİLER:
Sucuk içi Kayseri’ye has bir lezzet olup, özellikle iftar sofralarının vazgeçilmezlerindendir.

AFİYET OLSUN
Mahate-Pasaca

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder