MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

1 Haziran 2011 Çarşamba

TAHİNLİ KURABİYE


Harika oldu
MALZEMELER:
·         Yarım su bardağı tahin
·         Yarım su bardağı toz şeker
·         Yarım su bardağı sıvıyağ
·         2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
·         1 tatlı kaşığı tarçın
·         1 fincan dövülmüş ceviz ya da fındık
·         Aldığı kadar un
·         1 yumurta akı

HAZIRLANIŞI:


Tahin, toz şeker, sıvıyağ, oda ısısındaki margarin, tarçın karıştırın. Alabildiği kadar un ekleyerek sertçe bir hamur elde edin. Resimdeki gibi. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yassılaştırın, önce çırpılmış yumurta akına daha sonra dövülmüş cevize batırarak yağlanmış tepsiye dizin. 175 derece ısıtılmış fırında 25-35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Tahinli kurabiyeyi kapaklı bir cam kavanoza koyarak uzun süre saklayabilirsiniz.
Kurabiyeyi misket şeklinde yuvarlayıp susam dolu bir kapta, susama bulayarakta pişirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Mahate-Pasaca

1 yorum: