MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

2 Haziran 2011 Perşembe

KOLAY POĞAÇA


MALZEMELER:
·         125 gram margarin
·         1 su bardağı yoğurt
·         1 çay bardağı sıvı yağ
·         Bir tutam tuz
·         1 adet kabartma tozu
·         Alabildiğince un
·         1 adet yumurta sarısı
İÇ MALZEMESİ:
·         Maydanozlu peynir
·         Ya da haşlanıp püre haline getirilmiş kırmızı toz biberle harmanlanmış patates

HAZIRLANIŞI:
Malzemelerin tamamı karıştırılır. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Elle açılır ve iç malzemesi konarak poğaça şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek ( arzuya göre çörekotu da serpebilirsiniz) yağlanmış tepsiye dizilir. Yarım saat mayalanması için bekletildikten sonra 170 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN
Mahate-Pasaca

2 yorum: