MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

2 Haziran 2011 Perşembe

SARMA KADAYIF TATLISI


MALZEMELER:
·         500 gram hazır baklavalık yufka
·         300 gram kadayıf
·         2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
·         250 gram tereyağı
·         Arzu ederseniz tarçın
ŞERBETİ:
·         5 su bardağı şeker
·         5 su bardağı su
·         Yarım limon

HAZIRLANIŞI:
ŞERBETİ.
Şekeri, suyu ve yarım limonu sıkmadan kabuğu ile beraber ilave edip şerbeti kaynatın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Bu şekilde hazırlanan şerbet çok güzel ve kıvamlı oluyor.

KADAYIF:
Baklavalık yufkanın dört tanesini tezgâha serin. Baklavalık yufkalar dışarıda açıkta bekletilmemelidir. Aksi takdirde kuruyup sararken yırtılıyorlar. En üstteki yufkanın üzerine didiklenmiş kadayıfı yerleştirin. Öğütülmüş cevizi serpiştirin. Hepsinin üzerine 3 kaşık tereyağı gezdirin. Yufkayı gevşek olmayacak şekilde rulo şeklinde sarın. Ruloyu 2 parmak genişliğinde kesin. Kestiğiniz parçaları hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dik şekilde dizin. Arzu ederseniz üst kısımlarına bütün bademler koyun. Üzerine eritilen tereyağı ve sıvı yağ karışımını dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Tatlı soğuduktan sonra ılımış olan şerbeti üzerine dökün. Tatlı soğuk şerbet ılık olacak. Şerbetini çektikten sonra isterseniz fıstıkla süsleyerek, isterseniz yanında kaymak yada dondurma ile servis yapın.
AFİYET OLSUN
Mahate-Pasaca

2 yorum: