MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

13 Haziran 2011 Pazartesi

KARALAHANA SARMASI

Nefis nefis nefis ...
MALZEMELER:
·         1 kilo taze karalâhana
·         Yarım kilo kıyma
·         2 su bardağı pirinç
·         2 adet kuru soğan
·         1 demet maydanoz
·         Karabiber, kırmızı pul biber
·         Taze nane yoksa kuru nane
·         Dolmalık baharatlar, yenibahar, karabiber vs arzuya göre
·         1 çay bardağı sıvıyağ-miktarı arzuya göre azaltabilirsiniz.

HAZIRLANIŞI:
Ben karalahananın yanında asma yaprağı da kullandım.
Lahanayı kaynayan suya koyarak sapları elinizde ezilecek kıvama gelinceye dek haşlayın. Öte yanda soğanı, maydanozu, naneyi ince kıyın. Pirinci yıkayın süzün. Sıvıyağ hariç tüm malzemeleri karıştırarak elinizle köfte yoğurur gibi iyice yoğurun. Hazırlanan içi yapraklara sarıp bir tencereye dizin. En üste sıvıyağı dökün. Tencereye 2 bardak su ilave ederek ocakta kısık ateşte pişirin. Suyunu kontrol ederek ihtiyaç durumunda sıcak su ilave edin. Sıcak servis yapılır.
Lahana yapraklarınız büyük ise orta damar kısmından ikiye bölebilirsiniz.

NOT: memleketimde bu yemeğin diğer pişirme şekli
Kıyma yerine kuşbaşı et, pirinç yerine bulgur kullanılır. Soğan ocakta sotelenir, etler ilave edilir iyice pişene kadar kavrulur. Diğer malzemelere ilave olarak 2 kaşık salça ilave edilir. Veeee nefis olur….
AFİYET OLSUN
Mahate-Pasaca

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder