MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

6 Haziran 2011 Pazartesi

SANGRIA



MALZEMELER:
·         1 şişe kırmızı şarap 75 cl
·         1 su bardağı votka ya da rom
·         1,5 su bardağı portakal suyu - taze sıkılmış
·         1 adet yeşil elma
·         1 yemek kaşığı toz şeker

HAZIRLANIŞI:
Portakal suyu ve votkayı büyük bir sürahiye ya da karıştırma kabına dökün, 1 çorba kaşığı toz şeker ekleyerek şeker eriyene kadar karıştırın. Elmayı minik küpler halinde doğrayın. Kırmızı şarap ve meyveleri portakal suyunun içine ekleyerek karıştırın. Buzdolabında en az 6 saat beklettikten sonra soğuk servis yapın.


NOT:
Sangria İspanyol kökenli meyveli bir şarap kokteyli. Tipik olarak içinde kırmızı şarap, şeker, rom ya da votka, meyve parçaları bulunur. Arzu ettiğiniz meyva ya da meyva karışımlarını kullanabilirsiniz. Ananas, vişne, şeftali vb. Servis yaparken kadehi limon veya portakal dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
Sangria yapımında önemli olan nokta kullanılacak olan meyve suyunun taze sıkılmış olması, diğer önemli nokta ise buzdolabında en az 6 saat kadar dinlendirilerek meyve parçalarının şarabın lezzetini çekmesi.
AFİYET OLSUN
Mahate-Pasaca

1 yorum: