Malzemeler:
Yarım paket lazanya
300 gr kıyma
2 adet orta boy soğan
1 adet büyük boy patates
2 adet havuç300 gr kıyma
2 adet orta boy soğan
1 adet büyük boy patates
200 gr bezelye
4 diş sarımsak
4 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Beşamel sosu için ;
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı un
1½ su bardağı süt
Üzeri için:
300 gr taze kaşar peyniriHAZIRLANIŞI
1. Soğanları, patatesleri, havuçları, domatesleri ve sarımsakları küçük küçük doğrayın.
2. Geniş bir tavaya ya da tencereye sıvıyağı alın. Üzerine kıymayı ilave ederek suyunu çekene kadar kavurun. Üzerine soğanları ekleyin soğanlar pembeleşince salçayı ekleyin ve iyice karıştırın.
2. Geniş bir tavaya ya da tencereye sıvıyağı alın. Üzerine kıymayı ilave ederek suyunu çekene kadar kavurun. Üzerine soğanları ekleyin soğanlar pembeleşince salçayı ekleyin ve iyice karıştırın.
3. Doğranmış patates, havuç, bezelyeleri ayrı kapta haşlayın
4. Küp küp doğradığınız patates, havuç, haşlanmış bezelyeleri ve domatesleri, tuzunu ekleyerek orta ateşte 10-15 dakika daha soteleyin.
5. Kıymalı sos pişince ocaktan alıp soğumaya bırakın.
4. Küp küp doğradığınız patates, havuç, haşlanmış bezelyeleri ve domatesleri, tuzunu ekleyerek orta ateşte 10-15 dakika daha soteleyin.
5. Kıymalı sos pişince ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Beşamel sos için:
1. Tereyağı ve unu tencerede koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun (olunca mis gibi kokacaktır).
2. Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da çırparak karıştırın (topaklanma olursa blender kullanabilirsiniz)
3. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.
1. Tereyağı ve unu tencerede koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun (olunca mis gibi kokacaktır).
2. Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da çırparak karıştırın (topaklanma olursa blender kullanabilirsiniz)
3. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.
Lazanya:
1. Lazanyaları kaynar suyla 10 dakika haşlayın.
2. Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın ve kabın altını kaplayacak şekilde 1 sıra lazanya dizin.
3. Lazanyaların üzerine biraz beşamel sos dökerek yayın.
4. Beşamel sosun üzerine kıymalı harçtan dökerek yayın. Üzerine tekrar lazanya koyun.
5. Tüm sos ve lazanya biteme kadar bu işleme devam edin.
6. Son olarak en üstteki lazanyalara tekrar beşamel sos dökün ve kaşar peyniri rendesi serpin.
7. 200 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika üzeri tamamen kızarınca kadar pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.
3. Lazanyaların üzerine biraz beşamel sos dökerek yayın.
4. Beşamel sosun üzerine kıymalı harçtan dökerek yayın. Üzerine tekrar lazanya koyun.
5. Tüm sos ve lazanya biteme kadar bu işleme devam edin.
6. Son olarak en üstteki lazanyalara tekrar beşamel sos dökün ve kaşar peyniri rendesi serpin.
7. 200 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika üzeri tamamen kızarınca kadar pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.
Mahate & Pasaca
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder