MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

28 Eylül 2013 Cumartesi

ZARGANA TAVA


 
MALZEMELER:
·        1 Kg zargana
·        Un
·        Tuz
·        ½ çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)
·        Zeytinyağı

 


HAZIRLANIŞI:

Biz denizden kendi tuttuğumuz balığı pişirdik. Balık tutup da yemenin keyfi bambaşka…
Öncelikle balığı temizleyin... Balığın büyüklüğüne göre 3-4 parçaya bölün. Güzelce yıkayıp suyunu süzdürün. Yeterince un, karabiber ve tuzu harmanlayın. Balıkları iyice bu karışıma bulayın.
Kızgın yağda kızartın. İsteğe göre yanında roka, soğan, limon ile servis yapın.

Diğer bir pişirme şeklide zarganaların önce çırpılmış yumurtaya daha sonra una bulanarak kızartılmasıdır.

Her iki pişirme şeklini de denemenizi öneririm.

Muhteşem bir lezzet… Afiyet olsun.
AFİYET OLSUN

Mahate-Pasaca

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder