MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

22 Mayıs 2011 Pazar

YUFKA PİZZA

 NEFİS KOLAY YUFKA PİZZA


MALZEMELER:
·         3 adet yufka
·         50 gram tereyağı
·         2 yumurta
·         1.5 bardak süt

ÜZERİNE:
·         3 yemek kaşığı ketçap
·         1 tatlı kaşığı kekik
·         Sucuk
·         Salam
·         Rendelenmiş kaşar
·         Sosis
·         Mısır
·         Yeşil taze biber incecik halka doğranmış
·         Zeytin
·         Mantar
·         Arzuya göre diğer malzemeler

HAZIRLANIŞI:
Birinciyi yufkayı fırın tepsisine dışarıya sarkacak şekilde yerleştirin. 50 gram eritilmiş tereyağı, 2 yumurta,1,5 bardak sütü bir yerde karıştıralım. Bu harcın yarısını bu kata sürelim. İkinci yufkayı koyup bu sefer kalan harcın tamamını yufkanın üstüne dökelim. Kenarlardan sarkıttığımız yufkayı içe doğru kıvırıp kenar silindirleri oluşturalım. Kıvırdığınız kenarlara isterseniz kaşar koyup sarabilirsiniz. Harika bir lezzeti oluyor. Oluşturduğumuz tabana ketçap sürüp rendelenmiş kaşarı serpin. En üste salam, sucuk, sosis, zeytin, mısır, biber, mantar ve arzu ettiğiniz diğer malzemeleri yayın. 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Arzu ederseniz kaşarı pişmesine yakın tüm malzemelerin üstüne serpebilirsiniz. Kaşar eriyinceye dek fırında tutup çıkarabilirsiniz. Kolay pizzanız hazırdır. Nefis bit lezzet mutlaka deneyin
AFİYET OLSUN
Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder