MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

27 Mayıs 2011 Cuma

PESTO SOSLU MAKARNA

Nefis oldu…

MALZEMELER:
·         500 gram makarna
·         Yarım su bardağı krema
·         Arzuya göre 4 yemek kaşığı permasan yada kaşar peyniri.. Ben kullanmadım..

PESTO SOS İÇİN:
·         1 demet taze fesleğen bulamazsanız roka ile deneyin
·         1 diş sarımsak
·         2 yemek kaşığı fındık ya da ceviz içi
·         3 yemek kaşığı zeytinyağı
·         Çeyrek limon
·         Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI:

PESTO SOS:
Fesleğen yıkanıp parçalara ayrılır. 1 yemek kaşığı limon suyu, sarımsak, fındık, tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave edilip püre haline getirilir.
MAKARNA:
Makarna tuzlu ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ katılmış suda haşlanıp süzülür. Soğutulur.
Bir tavaya krema ve hazırlanmış olan pesto sos boşaltılır ve bir dakika kadar kaynatılır. Makarna eklenir, krema koyulaştıktan sonra ocaktan alınıp arzuya göre permasan ya da kaşar peyniri ilave edilir.  Sıcak servis yapılır
PÜF NOKTASI:
Krema kesilmemesi için çok kaynatılmamalıdır.
Permasan tuzlu bir peynir çeşidi olduğundan tuz katarken dikkat edilmelidir.
ÖNERİ:
Hazırlanan pesto sosu daha önce tarifini verdiğim kremalı tavuk ta da kullanabilirsiniz
FESLEĞENİN FAYDALARI:
Sindirimi kolaylaştırır, mideyi yatıştırır, baş ağrılarını giderir, güçsüzlüğe, uykusuzluğa, sindirim bozukluğuna, migrene karşı etkilidir.
Ayrıca permasan peyniri pastörize sütten yapılmadığı için elementler ve vitamin bakımından zengin ve protein, kalsiyum, fosfor ve B vitamini bakımından zengin bir kaynaktır.
AFİYET OLSUN
Mahate-Pacasa

1 yorum: